TUPPERWARE AKCIÓK

Itt mindig megtalálod a legfrissebb Tupperware akciókat. A termékekhez felhasználási ötleteket, és recepteket is találsz. Az elérhetőségek menüpontban megtalálod, hogy hogyan tudod felvenni velem a kapcsolatot. Jó böngészést! Keress bátran!

Tálalómester receptek

(Az Ovális Tálalómestert most akciós áron 7490 Ft-ért megrendelheted 4500 Ft kedvezménnyel 2013. Június 2-ig)

 

Tészta főzése

Hozzávalók:

½ kg száraztészta (Gyermelyi), 1 evőkanál só, 1-2 evőkanál étolaj vagy olvasztott margarin

Elkészítése:

A tésztát beletesszük a Tálalómesterbe, meglocsoljuk olajjal, rászórjuk a sót. Lobogó forró vízzel teleöntjük a tálat, megkeverjük a tésztát és rátesszük a tetejét. Kb. 10 perc múlva megkeverjük, megkóstoljuk. Ha megfőtt, leszűrjük, ha még kemény a tészta 5 percre lefedjük.

Ha elkészült a tészta, a szűrőbetétet kiemeljük, kiöntjük a vizet, a szűrőbetétet visszatesszük, tálalásig fedővel letakarva melegen tartjuk. (Vigyázat! A tészta még tovább puhul!)

 

Zacskós levesek

Betét nélkül is dolgozhatunk. A levesport leöntjük forrásban levő vízzel.. Elkészülési idő: 10-12 perc

 

Tojás főzése:

Lágy tojás, ízléstől függően 6-10 perc, kemény tojás 12-15 perc. Forrásban lévő vizet használunk.

 

Almakompót

A feldarabolt almára ráöntünk annyi ízesített szirupot, hogy bőven ellepje. Az edényt lefedjük. Elkészülési idő: 20-25 perc.

 

Mákos guba

Hozzávalók:

12 db kifli, 1 liter tej, 1 vaníliás cukor, cukor

Elkészítése:

A tálalómesterben öntjük le a karikára vágott kiflit a felforralt tejjel. Lezárjuk. Elkészülési idő: 15-20 perc

 

Virsli főzése

Virslit főzhetünk és tárolhatunk az edényben, ha lobogó forró vízzel 5-15 percre lezárjuk. A bőrös virsli nem reped ki, nem ráncosodik, fogyasztásig melegen tarthatjuk. Ha műbeles a virsli, a műanyag héját főzés előtt el kell távolítani.

 

Hidegen- melegen tartás

Meghosszabbíthatjuk a hideg, illetve meleg hatást, ha a rácsbetét alatti részt vízzel együtt lefagyasztjuk, illetve jégkockát használunk, ha meleget kíván az étel, forró vizet töltünk a rácsbetét alá.

 

Olajban sültek

Az olajban sült húsokat, zöldségeket a szűrőbetét segítségével a zsiradéktól alaposan lecsöpögtethetjük. Ha a fedővel lefedjük, melegen is tarthatjuk. A panír ropogósságát még jobban védjük, ha a fedőről többször letöröljük a keletkezett párát.

 

Fagyasztott ételek kiolvasztása

Fagyasztott élelmiszerek olvasztására úgy használjuk az edényt, hogy a rácsbetétre helyezzük az olvasztásra szánt élelmiszert, és a fedőt rázárjuk. Praktikusan az edény aljában gyűlik össze pl. a húslé, gyümölcslé.

 

Túrógombóc

Hozzávalók:

½ kg túró, 2 tojás, 7 evőkanál búzadara, kicsi só

Öntethez 2 dl 20%-os tejföl, 1 vaníliás cukor, cukor

Elkészítése:

A hozzávalókat összekeverjük, s legalább ½ órát pihentetjük. Utána hideg vízbe mártott kézzel vagy kanállal gombócokat formázunk  és egymás mellé téve a 4 l-es Ovális tálalómester szűrőjébe tesszük. Forró, lobogó vízzel teletöltjük az edényt, majd a gombócokat a szűrővel beleengedjük a tálba. Rátesszük a tetejét, és ½ óra múlva leszűrjük, majd tálalhatjuk is a Mix-Fixben összerázott öntettel.

 

Tupperes madártej 2.

Hozzávalók:

l liter tej, 1-2 Aranka vaníliás krémpor, 1 vaníliás cukor, 6 tojás fehérje, 1 vaníliás cukor,

Elkészítése:

A Maxi-Mixben 2 részletben összerázzuk a tejet a krémporral és a vaníliás cukorral, ezt az Elegancia Tálba öntjük. A tojásfehérjéket a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A kemény habot az Ovális Tálalómester rácsába szaggatva a forró vízzel megtöltött tálba engedjük, és lefedve 7 percig főzzük. Ezután a megfőtt habot a vaníliás tejbe téve tálaljuk.

 

Madártej

Hozzávalók:

l liter tej, 1 GÁLA vaníliás pudingpor, 1 vaníliás cukor, 2-3 tojás fehérje, 1 vaníliás cukor, cukor  ízlés szerint

Elkészítése:

A Maxi-mixben 2 részletben összerázzuk a tejet a pudingporral és a vaníliás cukorral és ezt 3, 5 literes kristálytálba öntjük. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük. Vízbe mártott evőkanállal galuskákat szaggatunk a 4l-es tálalómester szűrőbetétjébe. A tálalómester aljába kb. 3 l lobogó forró vizet öntünk, beleeresztjük a szűrőt a galuskákkal, lefedjük és 6-7 perc után leszűrjük. A galuskákat a pudingos tejre tesszük és tálaljuk.

 

Grízgaluska leves

Hozzávalók:

1 tojás, 3 evőkanál étolaj, késhegynyi szódabikarbóna, 7 csapott evőkanál búzadara

Elkészítése:

A Mix-Fixbe beleütjük a tojást, beletesszük a 3 evőkanál étolajat, késhegynyi szódabikarbónát majd összerázzuk. Beleteszünk 7 csapott evőkanál grízt, ismét jól összerázzuk, amíg lehet, és 4-5 percig pihentetjük. Közben 2,5 l vizet felforralunk 1 púpos evőkanál vegetával. Az ovális tálalómester szűrőbetétjét kivesszük, vízzel kiöblítjük, beleszaggatjuk a grízgaluskákat. A tálba beleöntjük a forrásban lévő levest. Belemerítjük a rácsot a rajta levő galuskával. Rátesszük a tetejét, és 10-15 perc múlva kész. Közben egyszer megkeverhetjük.

 

Almagombóc

Hozzávalók:

25 dkg alma, 1 tojás, 1 dl búzadara, csipetnyi só

A forgatáshoz: 4 evőkanál olaj, 2-3 evőkanál zsemlemorzsa, 1-2 evőkanál porcukor, 1 csapott mokkáskanál őrölt fahéj, 1-2 dl tejföl

Elkészítése:

Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, húsát apróra vágjuk (nem reszeljük le). Utána a tojással, a búzadarával meg a sóval összegyúrjuk. Ha túl lágynak érezzük, egy kevés darát keverünk még bele. Lefedve hűtőszekrényben 1-2 órát pihentetjük, majd nedves kézzel 6 gömböt formázunk belőle. Az Ovális Tálalómester szűrőjére rakosgatjuk. Kb. 1,5 liter enyhén sós, forrásban lévő vizet öntünk rá, lezárjuk, és kb. 20 perc alatt megpuhítjuk. Közben az olajon a morzsát aranysárgára pirítjuk, egy kevés porcukorral meg fahéjjal ízesítjük. A tejfölt a maradék fahéjjal és porcukorral összekeverjük. A kész gombócokat a szűrőbetéttel együtt az edényből kiemeljük, majd a pirított morzsában megforgatjuk. Tálaláskor a tejföllel meglocsoljuk.

 

52314.jpg

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 5
Tegnapi: 1
Heti: 5
Havi: 123
Össz.: 24 373

Látogatottság növelés
Oldal: Receptek
TUPPERWARE AKCIÓK - © 2008 - 2024 - tupperwarevasar.hupont.hu

A Hupont.hu weboldal szerkesztő segítségével készült. Itt Önnek is lehetséges a weboldal készítés.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »